18
éve
2005 - 2023

Ajtócsukók

Bejárati ajtók ajtócsukói

A GU termékskálája felső ajtócsukók és padlócsukók, valamint egy- és kétszárnyú ajtókhoz szükséges kitámasztók széles választékát kínálja – a legigényesebb elképzelésekhez is. A GU vállalatcsoport ajtócsukói biztonságos és megbízható működésük mellett szimpatikus kialakításukkal is kitűnnek. A bezárás hidraulikus ellenőrzés mellett történik. A zárás ereje és sebessége egyedileg az adott ajtó szélességéhez és súlyához igazítható.

Ollókaros felső ajtócsukó

Ollókaros felső ajtócsukó

A GU ollókaros felső ajtócsukóival az egyszárnyú belső és külső ajtókat és a tűz- és füstgátló ajtókat méretpontosan szerelheti fel. A csukók könnyen szerelhetők, beállításuk flexibilis és egyedi. A csukók a nagy működési biztonságnak köszönhetően beszerelhetők a pánt- és a pánt-ellenoldalon is.

Fennfekvő felső ajtócsukó csúszósínnel

Fennfekvő felső ajtócsukó csúszósínnel

Tűzvédelem esztétikusan: A felső ajtócsukók rugalmas beállítási lehetőségeket kínálnak Önnek mint a megfelelő megoldást mindenfajta ajtóhoz, ajtószélességhez és szárnysúlyhoz. A csukók az egyszerű szerelésnek és a nagy működési biztonságnak köszönhetően beszerelhetők a pánt- és a pánt-ellenoldalon is. Alkalmazásuk kétszárnyú ajtókon is lehetséges. A csúszósínbe integrált, nem látható csukássor-szabályozás garantálja ekkor a mozgó és állószárnyak korrekt csukási sorrendjét. A szabadalmaztatott kettős szívgörbés technika ezen felül lehetővé teszi a különlegesen könnyű és komfortos átjárást az ajtón.  Így a gyerekek és az idősebbek, valamint a mozgássérült személyek is fáradtság nélkül átjárhatnak az ajtókon.

A csúszósínes ajtócsukó előnyei

• A legkisebb zártest a piacon - elegáns, karcsú kialakításban
 Stabil burkolat a tolóka helyett - különféle anyagú és felületű kivitelekben érhető el
• Rejtett szerelőlap a magas minőségű, zárt megjelenés érdekében
• Egységes méretek a teljes ajtócsukó-programon át az objektumban való harmonikus összhatás érdekében
• Egységes furatkép az összes ajtócsukó-típus számára

Rejtett elhelyezésű ajtócsukó

Rejtett elhelyezésű ajtócsukó

A belső terek esztétikai igényessége számára: A rejtetten elhelyezett ajtócsukók az ajtó lapjába kerülnek beszerelésre, és ezáltal a dizájnnal és funkcionalitással szemben támasztott legmagasabb követelményeket is kielégítik. A GU vállalatcsoport rejtetten elhelyezett ajtócsukói a DIN balos és DIN jobbos ajtókon történő alkalmazásra készültek, és alkalmasak a gyors és hatékony felszerelésre. 

Láthatatlan módon az ajtólapba szerelve a csukók és csúszósínek rejtve maradnak a becsukott ajtókon.

A DIN EN 1155 szerinti rögzítőberendezések

A DIN EN 1155 szerinti rögzítőberendezések

A hétköznapokban senki sem veszi észre, komoly esetekben ugyanakkor megmutatják a tudásukat: Az elektromos rögzítőberendezések a megelőző tűzvédelem részei. Feladatuk a törvényhozó által előírt tűzszakaszok nyitvatartása a menekülő- és mentőútvonalakban, különösen a tűz- és füstgátló ajtókban. Ezt annyira hatékonyan végzik, hogy a nap során sokan az ilyen átjárókon történő áthaladás közben egyáltalán nem veszik észre, hogy ott egy ajtó lenne. Tűz esetén ugyanakkor egy beépített füstérzékelő aktiválása után a berendezés automatikusan bezárja az ajtót, és így akadályozza meg a füst és tűz átterjedését a szomszédos helységekbe és épületekbe.

Rögzítőberendezések alkalmazási területe

A tűzszakaszok nyitvatartása a menekülő- és mentőútvonalakban, például a tűz- és füstmentesítő ajtókban. Ezeket az ajtókat legtöbbször óvodákban, kórházakban, iskolákban, hotelekben és idősotthonokban alkalmazzák. A tűzvédelem mellett feladatuk a gyermekek és idősebb emberek, a mozgáskorlátozottak számára akadálymentes átjárást nyújtani. Összességében így gondoskodnak a napi forgalomban a zavartalan közösségi és áruforgalom lebonyolításáról.

RSM füstérzékelő modul

• Bevizsgálta és engedélyezte a DIBt
• Egy rögzítőberendezés (pl. rögzítőberendezés, elektromechanikus ajtótapadó mágnes, tűzjelző, füstgázkioldó nyomógomb és más elemek) összes alkatrészének villamossággal történő ellátására
• Beépített tápegységgel és aktiváló készülékkel
• Beépített füstérzékelővel
• LED állapotkijelzővel (üzem vagy riasztás / üzemzavar / szennyeződés)
• GU dizájnos burkolat, illeszkedik az AD-OTS 73x burkolathoz
• Felszerelhető a keretre/szemöldökfára
• Szerkezeti magasság: 36 mm

A rögzítőberendezés a következő alkatrészekből áll:

• legalább egy tűzérzékelő elem a füst és a hő érzékelésére, pl. az ORS 142 vagy ORS 142 W optikai tűzérzékelő
• egy hálózati tápegység az energiaellátáshoz, pl. a NAG 03 tápegység és kioldókészülék
• egy kioldószerkezet, ami beindítja a zárás folyamatát, pl. a NAG 03 hálózati tápegység és kioldókészülék
• egy AP/UP kézi kioldó mint megszakító nyomógomb
• egy rögzítőszerkezet, amely a záródó lezárást rögzíti, például
• egy, a csúszósínbe épített elektromechanikus (FE-OTS 73x vagy FE-VTS 735) rögzítőszerkezet
• egy beépített rögzítőberendezés (OTS 73x vagy VTS 735 FL)
• egy ajtótapadó mágnes (elektromágneses)

Padlócsukók

Padlócsukók

Az igényes megjelenés alapja: Különösen az üvegajtók, de minden más ütközős és lengőajtó is megfelelően felszerelhető GU padlócsukóval. A rugalmas beépítési és beállítási lehetőségeknek köszönhetően kompatibilis a legkülönbözőbb ajtótípusokkal és igényes megjelenést biztosít, mivel alig látható. A minimális beépítési magasság és a cserélhető dugasz­tengelyek és -hosszabbítók révén a csukó számos padlótípuson alkalmazható. A flexibilis hosszúság-, oldal- és magasságbeállítás a burkolat és a cementdoboz között megkönnyítik az ajtószerelést. A mozgó és állószárnyak helyes zárási sorrendjének integrált szabályozásával a csukó kétszárnyú ajtókhoz is felszerelhető.

Oszd meg a Facebookon Oszd meg a Twitteren
Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat

Amennyiben nem kötelező érvényű árajánlatunkat szeretné kérni, töltse ki az adatokat az alábbi egyszerű űrlapban. Az adatok elküldése után csapatunk egyik tagja foglalkozik megkeresésével.

Árajánlat megjelenítése
WICLINE 75

WICLINE 75

Veka 82

Veka 82

Segíthetünk?