Ajtócsukók - egyedileg beállíthatók | INTER-OKNO
19
éve
2005 - 2024
sk hu de

Ajtócsukók

Ajtócsukók

Bejárati ajtók ajtócsukói

A GU termékskálája felső ajtócsukók és padlócsukók, valamint egy- és kétszárnyú ajtókhoz szükséges kitámasztók széles választékát kínálja – a legigényesebb elképzelésekhez is. A GU vállalatcsoport ajtócsukói biztonságos és megbízható működésük mellett szimpatikus kialakításukkal is kitűnnek. A bezárás hidraulikus ellenőrzés mellett történik. A zárás ereje és sebessége egyedileg az adott ajtó szélességéhez és súlyához igazítható.

Ollókaros felső ajtócsukó

Ollókaros felső ajtócsukó

A GU ollókaros felső ajtócsukóival az egyszárnyú belső és külső ajtókat és a tűz- és füstgátló ajtókat méretpontosan szerelheti fel. A csukók könnyen szerelhetők, beállításuk flexibilis és egyedi. A csukók a nagy működési biztonságnak köszönhetően beszerelhetők a pánt- és a pánt-ellenoldalon is.

Fennfekvő felső ajtócsukó csúszósínnel

Fennfekvő felső ajtócsukó csúszósínnel

Tűzvédelem esztétikusan: A felső ajtócsukók rugalmas beállítási lehetőségeket kínálnak Önnek mint a megfelelő megoldást mindenfajta ajtóhoz, ajtószélességhez és szárnysúlyhoz. A csukók az egyszerű szerelésnek és a nagy működési biztonságnak köszönhetően beszerelhetők a pánt- és a pánt-ellenoldalon is. Alkalmazásuk kétszárnyú ajtókon is lehetséges. A csúszósínbe integrált, nem látható csukássor-szabályozás garantálja ekkor a mozgó és állószárnyak korrekt csukási sorrendjét. A szabadalmaztatott kettős szívgörbés technika ezen felül lehetővé teszi a különlegesen könnyű és komfortos átjárást az ajtón.  Így a gyerekek és az idősebbek, valamint a mozgássérült személyek is fáradtság nélkül átjárhatnak az ajtókon.

A csúszósínes ajtócsukó előnyei

• A legkisebb zártest a piacon - elegáns, karcsú kialakításban
 Stabil burkolat a tolóka helyett - különféle anyagú és felületű kivitelekben érhető el
• Rejtett szerelőlap a magas minőségű, zárt megjelenés érdekében
• Egységes méretek a teljes ajtócsukó-programon át az objektumban való harmonikus összhatás érdekében
• Egységes furatkép az összes ajtócsukó-típus számára

Rejtett elhelyezésű ajtócsukó

Rejtett elhelyezésű ajtócsukó

A belső terek esztétikai igényessége számára: A rejtetten elhelyezett ajtócsukók az ajtó lapjába kerülnek beszerelésre, és ezáltal a dizájnnal és funkcionalitással szemben támasztott legmagasabb követelményeket is kielégítik. A GU vállalatcsoport rejtetten elhelyezett ajtócsukói a DIN balos és DIN jobbos ajtókon történő alkalmazásra készültek, és alkalmasak a gyors és hatékony felszerelésre. 

Láthatatlan módon az ajtólapba szerelve a csukók és csúszósínek rejtve maradnak a becsukott ajtókon.

A DIN EN 1155 szerinti rögzítőberendezések

A DIN EN 1155 szerinti rögzítőberendezések

A hétköznapokban senki sem veszi észre, komoly esetekben ugyanakkor megmutatják a tudásukat: Az elektromos rögzítőberendezések a megelőző tűzvédelem részei. Feladatuk a törvényhozó által előírt tűzszakaszok nyitvatartása a menekülő- és mentőútvonalakban, különösen a tűz- és füstgátló ajtókban. Ezt annyira hatékonyan végzik, hogy a nap során sokan az ilyen átjárókon történő áthaladás közben egyáltalán nem veszik észre, hogy ott egy ajtó lenne. Tűz esetén ugyanakkor egy beépített füstérzékelő aktiválása után a berendezés automatikusan bezárja az ajtót, és így akadályozza meg a füst és tűz átterjedését a szomszédos helységekbe és épületekbe.

Rögzítőberendezések alkalmazási területe

A tűzszakaszok nyitvatartása a menekülő- és mentőútvonalakban, például a tűz- és füstmentesítő ajtókban. Ezeket az ajtókat legtöbbször óvodákban, kórházakban, iskolákban, hotelekben és idősotthonokban alkalmazzák. A tűzvédelem mellett feladatuk a gyermekek és idősebb emberek, a mozgáskorlátozottak számára akadálymentes átjárást nyújtani. Összességében így gondoskodnak a napi forgalomban a zavartalan közösségi és áruforgalom lebonyolításáról.

RSM füstérzékelő modul

• Bevizsgálta és engedélyezte a DIBt
• Egy rögzítőberendezés (pl. rögzítőberendezés, elektromechanikus ajtótapadó mágnes, tűzjelző, füstgázkioldó nyomógomb és más elemek) összes alkatrészének villamossággal történő ellátására
• Beépített tápegységgel és aktiváló készülékkel
• Beépített füstérzékelővel
• LED állapotkijelzővel (üzem vagy riasztás / üzemzavar / szennyeződés)
• GU dizájnos burkolat, illeszkedik az AD-OTS 73x burkolathoz
• Felszerelhető a keretre/szemöldökfára
• Szerkezeti magasság: 36 mm

A rögzítőberendezés a következő alkatrészekből áll:

• legalább egy tűzérzékelő elem a füst és a hő érzékelésére, pl. az ORS 142 vagy ORS 142 W optikai tűzérzékelő
• egy hálózati tápegység az energiaellátáshoz, pl. a NAG 03 tápegység és kioldókészülék
• egy kioldószerkezet, ami beindítja a zárás folyamatát, pl. a NAG 03 hálózati tápegység és kioldókészülék
• egy AP/UP kézi kioldó mint megszakító nyomógomb
• egy rögzítőszerkezet, amely a záródó lezárást rögzíti, például
• egy, a csúszósínbe épített elektromechanikus (FE-OTS 73x vagy FE-VTS 735) rögzítőszerkezet
• egy beépített rögzítőberendezés (OTS 73x vagy VTS 735 FL)
• egy ajtótapadó mágnes (elektromágneses)

Padlócsukók

Padlócsukók

Az igényes megjelenés alapja: Különösen az üvegajtók, de minden más ütközős és lengőajtó is megfelelően felszerelhető GU padlócsukóval. A rugalmas beépítési és beállítási lehetőségeknek köszönhetően kompatibilis a legkülönbözőbb ajtótípusokkal és igényes megjelenést biztosít, mivel alig látható. A minimális beépítési magasság és a cserélhető dugasz­tengelyek és -hosszabbítók révén a csukó számos padlótípuson alkalmazható. A flexibilis hosszúság-, oldal- és magasságbeállítás a burkolat és a cementdoboz között megkönnyítik az ajtószerelést. A mozgó és állószárnyak helyes zárási sorrendjének integrált szabályozásával a csukó kétszárnyú ajtókhoz is felszerelhető.

Oszd meg a Facebookon
Találkozó a bemutatóteremben

Bemutatóteremünk prezentációja, ahol bemutatjuk az ablakaink, ajtóink és csúsztatható rendszereink különböző típusait beépített funkcionális mintadarabok formájában. Ezután következik a gyártásunk bemutatása, majd az Ön projektjének részletes konzultációja a tárgyalóban, egy finom kávé mellett.

Loading...
Kérem, várjon ...